În interiorul pensiunii o să găsiți ospitalitate, iar în afara ei, prin activitățile noastre, autenticitate și educație.
Dispunem de ghid turistic la cerere.
Vizităm și hrănim animalele în mediu lor natural…
Această activitate deschide porțile spre gospodăriile și viețile sătenilor noștri, care abia așteaptă să vă povestească despre animalele lor și despre importanța grijii și respectului față de ele. Animalul e sprijin în activitățile zilnice, e sursa de hrană și în aceeași măsură, e sursa de energie și susținere morală. Hrănirea lui este un moment pur, încărcat de apreciere și dragoste.
Facem foc de tabără, gătim și mâncăm împreună cu mâna…
Hai să punem mână de la mână…și să facem un foc de tabără! Planul este simplu: ne ducem fain-frumos la Breb, punem osul la treabă să găsim vreascuri și lemne uscate. Apoi, cei mai pricepuți pornesc focul, în timp ce restul echipei se apucă să pregătească mâncarea. Sătenii spun că, dacă suntem mai mulți, slănina friptă și cârnațul au gust mai bun! Nu vă temeți, avem bunătăți și pentru vegetarieni, că doar nu pleacă nimeni flămând acasă! Încercăm?
Curățăm zona râului și ne bucurăm de ea…
Sănătatea noastră este direct influențată de sănătatea mediului înconjurător. În timp ce noi ne dăruim timpul să eliberăm râul, el ne oferă energie și apă curată. Pământul rămâne în urma noastră ca și sufletul: viu și reîncărcat. Cu resturile adunate facem foc ca să înțelegem mai bine importanța unui mediu curat.
Mulgem vacile blânde…
Vă garantăm o conectare pozitivă cu prezentul, cum demult n-ați mai simțit. Atât acțiunea simplă și utilă, cât și rezultate imediat vizibile ale muncii voastre vă oferă un sentiment de bunăstare, pe care nu-l cunoașteți până nu-l simțiți. Cine-i harnic și se bagă la muls, pleacă acasă cu o sticlă de lapte proaspăt!
Vizităm 1-2 meșteri pasionați din sat…
Ce poate fi mai interesant decât să vizităm atelierele meșterilor populari? Printre cele mai faine activități meșteșugărești din zonă amintim:
– la loc de cinste, sculptatul în lemn;
– femeile Maramureșului își îmbrăca familia, casele și bisericile cu arta țesutului la război;
– pământul, apa și focul prind viață prin mâinile moroșanului și iau forma vaselor de lut;
– straiele confecționate din piele și blană aduc căldură și însuflețire celui care le poartă.
Frământăm pita, tu rămâi și cu ea și cu rețeta originală…
Bucătăresele noastre sunt sătence, care nu s-ar fi măritat în veci dacă nu știau să facă o pită adevărată. Ele îți sunt alături, te ghidează și te învață secretele tradiționale ale rețetei. Astfel, la final, vom aprecia mai mult un produs muncit, făcut încet, de mână și cu ingrediente naturale.
Frământăm cozonacul…
Asemenea frământatului pitei și la această activitate te bucuri de îndrumarea bucătăreselor noastre și de experiența propriei creații. Să faci cu mâna ta un produs românesc, tradițional și din ingrediente naturale, o să aducă o mare bucurie sufletului tău, mai ales că poți să îl păstrezi. Asta dacă nu o să-l mănânci pe tăt!